· 

Vloertegels flexibel supervlak gelegd

Lees ik dit goed? Flexibele tegels?

 

Ja dat leest u inderdaad goed! Tegenwoordig worden tegels maar groter en groter. Wij bij Tegelhal Brabant verkopen dagelijks 90x90 cm tegels, maar ook de formaten 30x180 en 120x300 cm komen regelmatig voor. Een prachtig product om te zien natuurlijk, maar ook een enorme uitdaging voor onze tegelzetters om het ook supervlak te kunnen leggen.

 

Op het moment wanneer u een goedkope tegel koopt kan het zijn dat deze krom is, omdat de grondstoffen die worden gebruikt goedkoop zijn of de baktemperatuur niet voldoet aan de eisen van een groot formaat tegel. Als uw tegel krom is betekend dit dat uw tegelzetter de vloer niet supervlak kan leggen.

Welke groot formaat tegels schaf ik aan?

 

Het is erg moeilijk om als leek te beoordelen welke vloertegels u het beste aan kunt schaffen. Onze inkopers kregen te horen dat in Italië er enkele producenten waren die in staat zijn om op een flexibele klei tegels te produceren. U moet niet denken dat de tegel dan dubbel te vouwen is, maar ze kunnen wel 3 mm naar boven of onder buigen waardoor de tegelzetter de vloeren perfect vlak kan leggen. Kijk naar onze collectie vloertegels 100% vlak!

Eigen showroom

Het blijft natuurlijk moeilijk zo niet onmogelijk om tegels te komen via het internet. Daarom heeft Tegelhal Brabant 500 m2 showroom voor u waar u alle producten onder daglicht kunt bewonderen. Heeft u al een overvolle agenda dan komt u toch gewoon op Zondag. We zijn dan namelijk elke week geopend van 11:00 tot 16:00 uur

Een greep uit de collectie