· 

Hoe kies je de juiste vloertegels

De juiste vloertegels? Waar moet ik op letten.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een tegelvloer?

 

Het is voor u als consument vaak niet te doorgronden wat nu eigenlijk een goede kwaliteit vloertegel is. We willen u in deze blog graag uitleggen hoe u het kaf van het koren kan scheiden.

 

Ten eerste is het altijd het beste om zaken te doen met Tegelbedrijven die steeds jarenlang in de markt vertegenwoordigd zijn en die direct zaken doen met de fabrikanten zonder tussenkomst van een groothandel. Waarom vraag u zich af? Het antwoord is simpel als u bij deze bedrijven inkoopt dan wordt de stap met de groothandelaar overgeslagen en zal dit waarschijnlijk gunstige gevolgen hebben voor uw portemonnee. Of het nu een houtlook, cementlook of natuursteenlook is maakt niets uit. U bespaart bij altijd minimaal 30 %.

 

Tegelhal Brabant is een bedrijf die al meer dan 55 jaar ervaring heeft en hierdoor goede inkoop kanalen heeft gevonden bij vele top fabrieken. Omdat we zeker zijn van onze zaak willen we u graag wat tips geven hoe u zelf ook kwaliteitsverschil kunt ontdekken bij verschillende tegelvloeren:

 

  • Vage prints: Als u goed naar een print kijkt dan ziet u allemaal puntjes. Dit is een productie die of met simpele machines zijn geproduceerd of het zijn tegels die maar een kort bakproces hebben doorlopen. Risico is een slechte oppervlakte kwaliteit en een slechte hechting van de toplaag. Deze vage prints zijn niet aan te raden als u een kwaliteitsvloer kiest.
  • Rechtheid: Dit spreekt voor zich als u de tegel met één oog bekijkt via de zijkant dan kunt vaak al zien of deze recht is. U kunt ook de tegel op de kop leggen met de bovenkant naar onder. Gebruik hiervoor een vlakke tafel. Als de tegel dan "wipt"
    als u op de hoeken drukt dan geeft dit ook al aan dat de vloertegel niet goed vlak is. Vloertegels die curved zijn kunnen simpelweg niet goed gelegd worden. U heeft altijd hoogteverschil en dat ziet u wanneer de tegel is gelegd.
  • Zijn de tegels gezaagd: Tegenwoordig vinden onze klanten het belangrijk dat de voegen zo dun mogelijk zijn. Hiervoor hebben we gerectificeerde tegels nodig. Dit houd in dat de tegels na het bakproces exact op maat worden gezaagd zodat ze bijna tegen elkaar kunnen worden verwerkt. Gebruik wel professioneel voegsel en lijmen om een goede hechting te krijgen met de ondervloer.
  • Garantie: Durft uw dealer garantie te geven op de tegels? Dit is erg belangrijk om te weten. Tegelhal Brabant bijvoorbeeld geeft 10 jaar garantie op vloertegels van een 1e soort. Als de dealer deze durft te geven, dan weet u vaak ook wel dat het goed zit met de kwaliteit. 

Wat kosten vloertegels

Wij begrijpen dat u op dit gebied door de bomen het bos niet meer ziet. Tegels worden vaak traditioneel door de vakhandel geleverd. Dat wil zeggen:

 

Veel fabrieken leveren naar een groothandelaar en deze levert de tegel met winst weer door aan de dealer, die vervolgens de tegel wederom met winst doorverkoopt aan de particulier. Wij kopen echter rechtstreeks bij de fabriek en verkopen direct aan de particulier. Dat scheelt enorm veel geld. Wij vinden dat een vloertegel MET 10 JAAR garantie niet meer hoeft te kosten dan € 24,95 p/m2 incl. 

BTW. U heeft dan een 60x60 cm formaat op maat gezaagd.

 

Dus vloertegels zijn eigenlijk helemaal niet zoveel duurder dan PVC, laminaat of vloerbedekking. Daar komt nog bij dat wanneer u vloerverwarming heeft u geen BETER product kunt kopen dan VLOERTEGELS. De warmte doorgifte bij een tegelvloer is bij vloerverwarming het beste product. De geleiding is beter dus scheelt u dat enorm in de stookkosten.