· 

Wat zijn kwaliteit vloer- en wandtegels?

Wat zijn kwaliteit vloer- en wandtegels?

Wat is nu een goede vloer- of wandtegel?

 

Tegels zijn duurzame producten die lang mee moeten gaan en het zou zonde zijn dat u een kat in de zak zou kopen door u niet goed te laten informeren.

 

Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van vloertegels of wandtegels. Zo voorkom je dat je binnen de kortste keren met versleten tegels zit!

 

Vloer- en wandtegels 

 

De kwaliteit van vloer- en wandtegels wordt bepaald door de productiemethode, en is bepalend voor de levensduur van

de tegel (slijtage).

 

Maar ook duurzaamheid is belangrijk. Deze is afhankelijk van de temperatuur waarop de tegel gebakken wordt en de kwaliteit van de klei die men gebruikt . Draai een wandtegel in een showroom daarom altijd even om. Is de achterkant rood (Bouwmarkt), dan heb je een lage kwaliteit te pakken. Zijn de tegels niet gerectificeerd of gezaagd dan raden wij bij Tegelhal Brabant het af om deze tegels aan te schaffen. Tegenwoordig willen we zo weinig mogelijk voeg zien en dat kan niet met tegels die niet zijn gezaagd, want dan ontstaat er maatverschil. Vloertegels met een rode achterkant raden wij af. Ze hebben een lage baktemperatuur ondergaan en beschadigen makkelijk. Wij garanderen dan ook de beste kwaliteit tegels! 

Gebruik een level-systeem tijdens het leggen

 

 

Wat is een levelsysteem voor vloer of wandtegels?

 

 

Tegelzetten is een vak apart. Daarom ontwikkelde Foby plus een levelsysteem voor tegels. Door met speciale clips en wiggen

te werken voorkom je hoogteverschillen tussen vloer- en wandtegels.

 

Geen verzakkingen en oneffenheden meer! In plaats

daarvan krijg je een perfect vlakke vloer of wand. Door je wand of vloer zelf te leggen kun je veel kosten besparen! We zien dat

steeds meer mensen doen. Tegelhal Brabant kan u voorzien van alle details. We komen namelijk uit een tegelzettersfamilie.

Vloerverwarming is ideaal voor een tegelvloer!

Waarom combineer je vloerverwarming het beste met vloertegels?

 

Vloerverwarming is een comfortabele, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Ook bespaar

je ruimte omdat je de radiatoren in huis kunt verwijderen. Daarbij komt dat vloerverwarming uitstekend te combineren is met duurzame initiatieven zoals zonnepanelen en een waterpomp.

 

 

Vloerverwarming laat zich het best combineren met keramische tegels, omdat deze de warmte snel en makkelijk doorgeven aan de oppervlakte. Dit in tegenstelling tot hout- en laminaatvloeren, die de warmte juist isoleren. Een PVC-vloer trekt krom bij de wanden als er vloerverwarming onder ligt.

 

Tot slot is een tegelvloer onverwoestbaar. Ideaal dus bij feestjes, naaldhakken, huisdieren en kinderen! Zo geniet je maximaal van je prachtige tegelvloer. 

Hoe herken ik een goede tegel?

Wat zijn de kenmerken van goede keramische tegels?

 

 

 

Voor keramische tegels zijn er diverse kwaliteitsaanduidingen zoals:

 

Slijtgroep:

 

De slijtgevoeligheid van tegels is gecategoriseerd van 1 (geschikt voor wandtegelwerk) tot 5 (geschikt voor ruimtes met extreme belasting). Tegelhal brabant verkoopt alleen vloertegels uit slijtgroep 4 en 5.

 

Tint en kaliber:

 

De kleur van het verfbad en de maat van de tegel. Belangrijk is dat alle tegels die je koopt, dezelfde tint en kaliber zijn.

 

 

Vorst-bestendigheid:

 

Door vocht- en vorst-bestendige poederlijm te gebruiken, zijn de tegels ook geschikt voor buitengebruik.

Vrijblijvend advies nodig?

Zijn er nog meer vragen?

 

Misschien heeft u nog meer vragen die we niet hebben behandeld in deze blog. Dat is natuurlijk geen probleem! Onze specialisten en designers van Tegelhal Brabant staan u graag te woord om al uw brandende vragen uitvoerig te beantwoorden.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u kunnen overtuigen wat de beste kwaliteit tegel is die bij u past.

 

Maak direct een afspraak met ons!