· 

Vloertegels voor de woonkamer

Op zoek naar geschikte keramische vloertegels?

Veel consumenten hebben grote problemen met het zoeken van geschikte keramische vloertegels. In elke regio vindt u wel een tegelhal of tegelhuis waar u wordt overspoeld met verschillende soorten betonlook tegels of keramisch parket. Maar is dit ook de juiste keuze voor u?

 

Vloertegels voor de woonkamer kiest u  niet zomaar even snel tussen de soep en de aardappelen. U gaat immers de keramische vloertegels er weer niet zomaar uitkappen als het niet bevalt na 2 weken. Daar zijn de investeringen natuurlijk veel te groot voor. Wij zijn een tegelzaak in brabant die als 1 van de weinigen een directe lijn onderhoud rechtstreeks bij de fabriek.

Verschillende keuzes vloertegels voor de woonkamer.

Er zijn over de wereld veel fabrikanten die tegels produceren. In Nederland zijn er tegels te koop uit China, India, Turkeije, Polen, Portugal, Spanje en Italië. We vergeten vast nog een paar landen, maar dit is wel zo'n beetje de hoofdmoot momenteel. Leuk zou je zeggen maar wat moet ik hiermee? 

 

Met een beetje logisch nadenken kunt u zelf al wel een beetje inschalen dat bijvoorbeeld een tegel uit China of India niet aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als een tegel die wordt geproduceerd in Italië of Spanje. Uit deze 2 landen komen naar ons inzicht en reeds 50 jaar ervaring de beste tegels vandaan. Je hebt vloertegels in 60x60 formaat. Deze is momenteel een veel voorkomend product in Nederland. Je hebt ze van betonlook tegels tot natuursteenlook. Op dit moment zijn houtlook tegels ook nog wel een item. Veel voorkomende formaten zijn 30x120 en 30x180 cm.

 

Wij verkopen uitsluitend tegels uit Italië en Spanje omdat we simpelweg geen problemen willen met kwaliteit. Want zoals we begonnen is het niet zo eenvoudig om het proces om te draaien als de tegels eenmaal gelegd zijn.

Kooptips voor de aankoop van vloertegels

 

1. Stel een budget.

 

Misschien niet op iedereen van toepassing, maar voor de meesten onder ons waarschijnlijk wel. Stel voor jezelf van te voren een budget van uw vloertegels vast en durf dat ook te delen. Er rust nog vaak een soort taboe op het noemen van een budget, maar wist je dat we juist dan een beter advies kunnen geven?

Wanneer er een budget gesteld is, en je zelf nog niet precies weet wat voor tegels je uiteindelijk zal kiezen, dan is dat handig voor ons als adviseur om te weten omdat we dan al veel gerichter kunnen adviseren en de tegels die buiten het budget vallen ook niet hoeven laten zien. We beperken de keuze waardoor kiezen makkelijker wordt, dat is toch mooi!

 

2. Kijk naar wat je mooi vindt.

 

Over mooi gesproken, misschien heb je je al een beetje verdiept in de verschillende stijlen. Ga je voor strak en modern of liever voor  betonlook tegels of keramisch parket? Hou ook rekening met de stijl van het huis of de rest van het interieur zoals de meubels. Op onze website hebben we de verschillende rubrieken al voor u uitgesplitst.

Handige Tip: neem kleurstalen mee naar de showroom dan kunt u deze makkelijk combineren.

 

3. Ga voor gemak (Onderhoud).

 

Niet iedereen is gek op poetsen, ga dus bij jezelf na of dat ook voor jou geldt. Feit is nu eenmaal dat de ene vloer makkelijker in onderhoud is dan de andere. Een makkelijk te onderhouden vloer is een vloer die makkelijk te vegen, dweilen of stofzuigen is. Als de tegels verschillende printen heeft dan zie je er ook minder vuil op.

 

5. Combineer binnen met buiten.

 

We zien het steeds vaker, een combinatie van binnen- en terrastegels. Zeker met de nieuwste ontwikkelingen, de keramische terrastegels van 2 cm dik, is dit een makkelijk één-tweetje.

Door dezelfde tegels zowel binnen als buiten te gebruiken wordt dezelfde sfeer gecreëerd en lijkt het binnen ook groter of ruimer. Kijk naar ons outdoor programma voor deze combinaties.

6. Kies voor vloerverwarming.

 

Vloerverwarming, een absolute must-have. Vloerverwarming geeft zoveel comfort, we kunnen het iedereen aanraden! Denk er goed over na want als de tegels eenmaal liggen is het te laat. Ben je er nog niet uit of vraag je je af of vloerverwarming in jouw situatie wel kan, leg het aan ons voor en we zullen je een duidelijk advies geven.

 

7. Badkamertegels? Durf te accentueren.

 

Ben je op zoek naar badkamertegels? Het accentueren van bepaalde delen in de badkamer door middel van een contrastkleur doet het altijd goed. Zo kun je bijvoorbeeld als basis een glanzende of mat witte wandtegel gebruiken en met behulp van een paar accenten toch een hele leuke badkamer creëren.

Je kan bijvoorbeeld een hele wand in de badkamer in een andere kleur zetten. Of wat dacht je van de douchehoek, de voorkant van je bad of het inbouwreservoir van het toilet? Op dit moment is de trend van stroken. Er wordt dan gekozen voor een vloertegel 60x60cm en uit die vloertegel laten we dan stroken zegen die we dan weer op de wand plakken. Een speels effect en makkelijk te maken.

 

8. Zelf tegels leggen?

 

Het plaatsen van tegels is vakwerk, maar de handige doe-het-zelver draait er zijn hand misschien niet voor om. Belangrijk is het gebruik van de juiste materialen zoals lijm en voeg maar ook goed gereedschap is belangrijk, immers: Goed gereedschap is het halve werk. Neem ook vooral de tijd en werk precies!

 

Nieuw! Gebruik een levelling systeem om zo de vloer perfect vlak te krijgen.

 

9. Tegels laten leggen?

 

Is tegelzetten niet uw ding? Laat het dan door een vakman leggen. Wij hebben een grote club van tegelzetters die ervoor zorgen dat de vloertegel perfect bij u wordt gelegd.

 

10. Vraag advies!

 

Als het goed is heeft u nog meer vragen. Dat is logisch want een tegels koop je nu eenmaal niet elke dag. Vraag de designers van ons de hemd van het lijf. Daar zijn we voor.