· 

Gerectificeerde Tegels ? Wat zijn dat nou eigenlijk?

Wanneer kiest u voor een gerectificeerde tegel?

Wil je smalle tegelvoegen?

 

Dan zijn gerectificeerde tegels een goede keuze. Met gerectificeerd wordt eigenlijk bedoeld dat de tegels na het bakproces nog worden gezaagd. Dit wordt gedaan omdat de tegelmaat bij een normale productie altijd een onderling maatverschil van 1 tot 2 mm heeft. Door de tegel recht af te zagen wordt dit natuurlijke maatverschil opgelost.

Hoe mooi is het om bijna geen voegen te hebben in uw badkamer of woonkamervloer. Natuurlijk is het mooi, maar het heeft ook een aantal praktische voordelen. In het onderstaande overzicht hebben we er voor u een paar uitgelicht. 

 

Ook wil het niet zeggen dat wanneer de tegel gerectificeerd is dat dit altijd leidt naar een mooier eindresultaat. We hebben ook wat valkuilen voor u opgenoemd waar u op moet letten.

Voordelen van gerectificeerde tegels

  • Luxe uitstraling
  • Strakke look
  • Super smalle voegen
  • Voegen kunnen van de vloer doorlopen in de wanden

Waar moet u op letten

Het is niet zo dat als u gerectificeerde tegels heeft dat het dan automatisch goed is. Er zijn nogal wat valkuilen in de tegelbusiness. We hebben er een paar voor u opgesomd:

 

  • Is de tegel recht? U kunt natuurlijk een tegel hebben die mooi op maat is gezaagd, maar is deze niet recht dan wordt het eindresultaat uitermate teleurstellend.
  • Is de vloertegel van de zelfde leverancier als de wandtegel? We melden in de voordelen dat de wand mooi kan doorlopen in de vloer of omgekeerd, maar dan moet de grootte uiteraard van de wandtegel wel hetzelfde zijn als de vloertegel

Welke tegels zijn vaak gerectificeerd

Nu hebben we wel een heel verhaal uitgelegd over gerectificeerde tegels, maar over welke tegels gaat het dan?

 

Betonlook tegels zijn vaak gerectificeerd voor de strakke look, maar ook keramisch parket kan geen grote voegen gebruiken. Veel badkamer tegels zijn ook mooi op maat gezaagd.

vloertegels woonkamer gerectificeerd? Goede keuze!

Buiten het feit dat Tegelhal Brabant graag u tegels verkoopt willen we ook een eerlijk advies geven zodat uw aankoop een duurzame wordt en geen teleurstelling door een onzorgvuldige aankoop. Zijn de vloertegels voor de woonkamer gerectificeerd dan vinden we dit een goede keuze. Gebruik een leveling systeem en u heeft een prachtig duurzaam eindresultaat.

 

Waarom Tegelhal Brabant?

 

Voor ons is het antwoord simpel. Alles draait om kennis. De mensen achter Tegelhal Brabant hebben al meer dan 55 jaar verstand van zaken. We kopen al sinds jaar en dag bij de TOP fabrikanten die europa telt. Ja dat leest u goed EUROPA. De reden waarom we dit doen is dat de kwaliteitsnormen in Europa vele malen hoger liggen dan in het Verre oosten.

 

Is dat dan geen enorm prijs verschil?

 

Nee het antwoord is kort. U vindt al 1e soort vloertegels in het formaat 80x80 cm voor € 29,95 per m2

 

Kom snel eens langs